eZ Community » Forums » Extensions » eZ Newsletter » embedded images
expandshrink

embedded images

embedded images

Wednesday 03 October 2007 10:47:03 am - 5 replies

hello
uh, it used to work, but does not anymore. mails with images embedded come without attachments. no entry in ez error logs.
the funny thing is, that it works with preview sending, but stops working when i send via cronjob. does that give a clue to a possible solution? thanks!

i find this in my mail error log:

Oct 3 11:05:43 www pop3d:
Oct 3 11:05:56 www last message repeated 2 times
Oct 3 11:06:57 www last message repeated 3 times
Oct 3 11:08:17 www last message repeated 6 times
Oct 3 11:09:03 www last message repeated 6 times
Oct 3 11:09:27 www last message repeated 2 times
Oct 3 11:09:46 www qmail-queue-handlers[30916]: possible qmail-smtpd exited by timeout, reset connection or with "See http://pobox.com/~djb/docs/smtplf.html."

Modified on Wednesday 03 October 2007 11:09:06 am by andre müller

Thursday 04 October 2007 10:34:35 am

do you execute the cronjob with in the context of your editing siteaccess?

like:

runcronjobs.php -s newsletter_editor send_newsletter

Thursday 04 October 2007 2:20:55 pm

sorry for spamming this forum with problems that seem to be very me-specific.
it was again a permission problem (at least i think so..). as soon as the var directory is owned by webserver nothing works correctly. i had to change the ownership to the www user.

Modified on Friday 05 October 2007 11:42:27 am by andre müller

Friday 05 October 2007 11:50:14 am

Hi andre,

"as soon as the var directory is owned by webserver nothing works correctly. i had to change the ownership to the www user."

On most systems the webserver runs as "www" user. So imho "www=webserver".
Or did you meant as soon as its owned by the webserver everything works correctly?

Monday 08 October 2007 11:51:25 am

dear tobias, thanks for the reply and sorry to be so confusing..now my var dir is not owned by www (webserver) anymore, but chmodded 777 (i know, not secure) and owned by me. and it's only now that ev. runs fine.
possibly i'm confusing stuff, but i think the cronjob system adds some complexity in ownership/permission stuff, especially on plesk servers, where by default the user is not in in the webserver group and vice versa..

Tuesday 09 October 2007 10:12:19 am

Can you add a bug report to the ez publish issue tracker? Then this can be verified.

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from