eZ Community » Forums » General » E-mail notification & Cronjobs
expandshrink

E-mail notification & Cronjobs

E-mail notification & Cronjobs

Thursday 17 July 2003 10:17:10 am - 11 replies

When I click 'Keep me updated', a "link" to the object is put in 'Personal > My notification settings'. That works normally.
But when an object is created, deleted, modified, etc., I don't receive any e-mails.
I've put a notification on 'Root', so I should receive everything.
If I click 'Run notification filter' in 'Setup > Notification', I do get e-mails...
(oh yes, and they're sent to three addresses; two of them are mine (though I can't figure out why there are two of them) and one goes to nospam@ez.no. Why is this? Can I fix this?)

And a question about cronjobs. Is there any way to add a cronjob through the admin console, or do I have to have 'command line access'.

Thank you very much.

Mark

Modified on Thursday 17 July 2003 3:17:16 pm by Mark Overduin

Thursday 17 July 2003 10:38:58 am

The 'Keep me updated' notification only sends out notifications when an object is published, not for created, deleted or modified.

nospam@ez.no is the email set on the default admin user (admin/publish), just edit the user and set a more sensible email address.

Cronjobs must be set using 'command line acccess', the cronjob should use the operating systems cron handling to get periodic execution.

Thursday 17 July 2003 10:46:57 am

Okay... thanks!

Unfortunately, I still have the problem that no e-mail is sent whenever an object is published.

Thursday 17 July 2003 3:12:43 pm

^ ^ ^

Anyone?

[edit]
I have changed every 'nospam@ez.no' into my e-mailaddress, but I still have the problem the e-mails are sent to three mailaddresses.
I don't think this has anything to do with a wrong e-mailaddress in some kind of .ini file. I think these addresses are in the database somewhere... but where??
[/edit]

Modified on Thursday 17 July 2003 3:15:51 pm by Mark Overduin

Thursday 17 July 2003 4:51:22 pm

The email addresses are stored in the database table eznotificationcollection_item which are linked to the table eznotificationcollection.

If you problems with notification it can be that your tables are not up to date, did you do a fresh install or are you using an upgraded install?

Friday 18 July 2003 10:05:28 am

It's a fresh install...

Friday 18 July 2003 10:08:35 am

Does the server use sendmail or does it require a SMTP server for sending mail?

Are there data in the tables or are they empty?

Friday 18 July 2003 10:12:08 am

Sendmail.

The tables contain no data.

Modified on Friday 18 July 2003 10:14:26 am by Mark Overduin

Friday 18 July 2003 11:11:37 am

I'm guessing that you have three users with notification, is this true?

You should take a look at the table ezsubtree_notification_rule and report back what is inside it.

Modified on Friday 18 July 2003 11:13:51 am by Jan Borsodi

Friday 18 July 2003 11:50:03 am

Let's see...

There are 6 records in ezsubtree_notification_rule.

3 * nospam@ez.no
2 * myaddress1@domain.com
1 * myaddress2@domain.com

So... Three different mailaddresses. The ones that are used in the e-mail.

Modified on Friday 18 July 2003 12:12:42 pm by Mark Overduin

Friday 18 July 2003 12:12:23 pm

All right, I deleted the mailaddresses I don't need. That is going pretty well now. Thanks!!

But now I still have the problem that e-mails are NOT automatically sent... I have to click the button 'Run notification filter' to receive e-mails. Why is that?

Friday 18 July 2003 12:29:54 pm

The mails are only sendt periodically. This is because it is too heavy on the server to send mail when e.g. an article is published. It can be pretty many e-mails and it would slow down the publishing process very much.

Also this is a general system, so the triggers can be different things. E.g. time.

--bård

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from