This site has been archived and you can no longer log in or post new messages. For up-to-date community resources please visit ezplatform.com

eZ Community » Forums » Install & configuration » Accessing assigned user...
expandshrink

Accessing assigned user roles/policies in 5.1

Accessing assigned user roles/policies in 5.1

Monday 10 June 2013 11:33:33 am - 13 replies

Hello,

We are the process of upgrading from 4.6 to 5.1 and I can't seem to locate how to view the roles/policies assigned to a user.  These used to be tabs in the admin interface when viewing a user (the tabs were Overview, Locations, Roles, Policies).  The tabs in 5.1 are Overview, Details, Locations, Relations and Ordering.

The Roles and Policies tabs were extremely useful in identifying when permissions for specific users were going wrong.  Am I missing something here in the interface?

Thanks,
Seiji 

Monday 10 June 2013 12:21:58 pm

Hi,

These tabs are displayed only when the users are in the user section, not the standard one. Can you check this ?

Modified on Monday 10 June 2013 12:22:17 pm by Nicolas Lescure

Monday 10 June 2013 12:34:26 pm

Hello,

I am browsing this url:  http://admin.ezpublish.local/Users/Members/Seiji-Test

Is that what you mean?

Monday 10 June 2013 12:41:42 pm

Yes, on this url, in the "details" tab, you can see a dropdown menu to set the section. Is it "standard" or "users" ?

Tuesday 11 June 2013 12:42:39 pm

It's a link to 'Users' (/section/view/2)  

I've poked around in here, but I'm not seeing anything like what was in 4.6 where I could see a summary of that the user has?

Tuesday 11 June 2013 12:57:46 pm

It's not a link, it's a menu. It has to be set on "Users".

Tuesday 11 June 2013 1:40:27 pm

I think I'm might be confused.  Here's a screenshot of what I'm seeing:

http://imgur.com/8zGGz0A

Tuesday 11 June 2013 2:24:00 pm

The screenshot seems to be the old (eZ 4) admin, not the eZ 5 one!

Are you sure of your migration process?

Tuesday 11 June 2013 2:29:13 pm

Hm...unless there's something we're missing in the overrides.  We are using 5.1 with the legacy stack, and I removed the admin2 theme directory, so I'm guessing there's something still hanging on?  I'll review the upgrade docs again to see if there's anything I missed.  If you have any other suggestions, they would be greatly appreciated.

Thanks!
Seiji 

Tuesday 11 June 2013 2:58:49 pm

Your virtual host is on the web folder or the ezpublish_legacy folder ?

Tuesday 11 June 2013 3:20:03 pm

It points to the web directory

Wednesday 12 June 2013 10:34:22 am

Maybe it's related to your extensions having customized the admin interface?

For 4.6 eZ used to have admin2 design on top of admin, for 5.x everything is coalesced into "admin".

There are a couple of corner cases where this will prevent a simple upgrade from working prefectly out of the box.

Wednesday 12 June 2013 1:42:13 pm

Thanks Gaetano, that fixed it! (I took over from Seiji)

window_controls.tpl had been copied and added to the custom theme for the siteaccess. I deleted it and the policies are back.

Thursday 13 June 2013 11:36:51 am

Nice to hear. Just make sure to check what was the change in your version compared to the original and reapply it if needed happy.gif Emoticon

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from