eZ Community » Forums » Install & configuration » My new content class is missing
expandshrink

My new content class is missing

My new content class is missing

Thursday 02 January 2003 8:11:39 am - 3 replies

I have created a new content class: I login as admin, I click in "classes" and I see a list of "Class Group". I pick "Content" an I get a list of content class, then I click on "New" button, an I enter the new content class attributes and "apply" changes.

eZPublish tell me "Input was stored sucesfully" but I don't see my new class. I clear cache and my new class is still missing.

I look at tables in database and there is a new row in "ezcontentclass" (and "ezcontentclass_classgroup"blunk.gif Emoticon with my new class.

Why the admin interface don't show my new class?

Thanks in advance
Adolfo

Sunday 05 January 2003 12:23:48 pm

> I have created a new content class...
>
> I look at tables in database and there is a new row in
> "ezcontentclass" (and "ezcontentclass_classgroup"blunk.gif Emoticon with my
> new class.
>
> Why the admin interface don't show my new class?

Again, I reply myself, so anyboy will know what happen.

I think that it is a bug:

When we create a new class eZPublish assign a value of "1" to field "version_id". But the script /kernel/class/classlist.php fetch *allways* classes with a version_id of "0" (around line 94

$classids = & eZContentClassClassGroup::fetchClassList( 0, $GroupID, $asObject = true);
$classes_list = & eZContentClass::fetchList( 0,
$asObject = true,
false,
$sort,
$fields );

I we change version_id to 0 in tables ezcontenclass and ezcontentclass_classgroup our new content class show up in class list.

Happy new year
Adolfo

Friday 09 January 2004 1:56:42 pm

Hello Adolfo,
What version are you using? I have some problems that could be related to this bug. Im using 3.3.1, 3.2.4 3.2.1 and such...

regards,
claÜs

Friday 09 January 2004 3:01:29 pm

This is probably releated to this bug : http://ez.no/developer/ez_publish...ug_reports/incorrect_work_in_classes

--
Kåre Høvik

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from