eZ Community » Forums » Install & configuration » WebDAV configuration trouble
expandshrink

WebDAV configuration trouble

WebDAV configuration trouble

Tuesday 26 February 2008 4:25:35 am - 5 replies

I'm having some trouble getting ez3.10.0 to work under webdav and would like some help.

The only lead I currently have is from ez's error.log

[ Feb 26 2008 13:17:00 ] [121.45.11.179] eZMySQLDB:
Connection error: Couldn't connect to database. Please try again later or inform the system administrator.
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

I don't get any response at all at the client end, any ideas what could be the problem?

Modified on Wednesday 27 February 2008 1:33:47 am by Brendan Pike

Thursday 28 February 2008 4:04:58 am

What are your site.ini, webdav.ini settings and Apache Rewrite rules?

Thursday 28 February 2008 4:14:04 am

Thanks.

Apache rewrite rules:

<VirtualHost 000.00.00.00:80>
  <Directory /data/vservers/dev/www/mysite>
    Options FollowSymLinks Indexes ExecCGI
    AllowOverride All
  </Directory>

    ErrorLog /data/log/apache/error-mysite-dev.log
    CustomLog /data/log/apache/totals-mysite-dev.log combined

  DocumentRoot /data/vservers/dev/www/mysite
  RewriteEngine On
  RewriteRule . /webdav.php
  ServerName webdav.mysite.com
</VirtualHost>

settings/siteaccess/mysite_webdav/site.ini

<?php /* #?ini charset="utf-8"?

[DatabaseSettings]
DatabaseImplementation=ezmysql
Server=localhost
User=xxxx
Password=xxxx
Database=mysite
Transactions=enabled
SQLOutput=disabled

[SiteSettings]
LoginPage=embedded
RootNodeDepth=1

[SiteAccessSettings]
RequireUserLogin=true
ShowHiddenNodes=true

[DesignSettings]
SiteDesign=mysite_design
AdditionalSiteDesignList[]=ezwebin
AdditionalSiteDesignList[]=base
*/ ?>

settings/override/webdav.ini.append.php

<?php /* #?ini charset="utf-8"?

[GeneralSettings]
EnableWebDAV=true

*/ ?>

Thursday 28 February 2008 6:04:50 am

Put this in your override/site.ini.append.php

[SiteSettings]
SiteList[]=mysite /* siteaccess name */
SiteList[]=myothersite

That variable is used by WebDAV to identify the siteaccesses you want webdav access to.

The error is probably because ezp couldn't find the siteaccess it needs, so it couldn't get the database access account.

See how you go. happy.gif Emoticon

Thursday 28 February 2008 6:13:41 am

Spot on Linh!

After I added SiteList it then worked flawlessly.

Many thanks for taking the time to help. happy.gif Emoticon

Thursday 28 February 2008 6:21:06 am

No worries, mate. happy.gif Emoticon

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from