This site has been archived and you can no longer log in or post new messages. For up-to-date community resources please visit ezplatform.com

eZ Community » Forums » Setup & design » smartCache clear under 4.0.0 not working
expandshrink

smartCache clear under 4.0.0 not working

smartCache clear under 4.0.0 not working

Friday 29 February 2008 5:42:00 pm - 8 replies

Hi, I have the following tree :

- Favorites links (folder)
- - Category 1 (folder)
- - - link 1 (link)
- - - link 2 (link)
- - Category 2 (folder)
- - - ...

The full view of my Favorites folder displays the listitem view of category 1, wich displays the listitem view of each link.

When I edit my link1, the Favorite folder cache is not cleared at all.
I use the following settings in viewcache.ini :

[link]
DependentClassIdentifier[]
DependentClassIdentifier[]=folder
ClearCacheMethod[]
ClearCacheMethod[]=parent
ClearCacheMethod[]=object

In fact, with
AdditionalObjectIDs[]
AdditionalObjectIDs[]=61
where 61 is the object id of my Favorites folder, it does not work either...

any idea ?

Modified on Friday 29 February 2008 5:56:45 pm by Xavier Gouley

Thursday 27 March 2008 8:58:33 am

up ?
somebody tried ?

Thursday 27 March 2008 3:16:33 pm

Hi Xavier

Are you sure you have

[ViewCacheSettings]
SmartCacheClear=enabled

in your viewcache.ini.append.php settings file in settings/override?

Also, there have been done some fixes to view caching, which will be included in eZ Publish 4.0.1. Might be good to check out the latest svn version and see if the problem still occurs. Good luck!

Thursday 27 March 2008 4:53:45 pm

Thanks to Kristof, found why this functionality cannot work :

You have to put these settings in the settings/override folder, not in the settings/siteaccess/front folder !

But I wonder why you have to do this. If I would have (hopely, not for my case) different rules for each siteaccess, I can't...

Thursday 27 March 2008 7:12:05 pm

Hi,

Well, it should be in the admin siteaccess, I suppose.

(cache on ez is borderline magic, and you never know if it doesn't work because it doesn't, or because the setting cache isn't cleared, but when you clear the setting cache, you clear often the content cache as well...)

Lit a candle, I've heard it improves things blunk.gif Emoticon

X+

Tuesday 24 June 2008 1:58:12 pm

Hi:

I have a problem with de smart cache:

- Catalog (folder, objectID:1)
- kitchen (folder, objectID:2)
- livingroom (folder, objectID:3)
- bathroom (folder, objectID:4)
- Promotions (folder, objectID:5)
- Product 1 (product, objectID:6)
- product 2 (product, objectID:7)
- product 3 (product, objectID:7)

In the settings/override/viewcache.ini.append.php I have:

[ViewCacheSettings]
SmartCacheClear=enabled
ClearRelationTypes[]
ClearRelationTypes[]=common
ClearRelationTypes[]=reverse_common
ClearRelationTypes[]=reverse_embedded
ClearRelationTypes[]=attribute

[product]
DependentClassIdentifier[]
DependentClassIdentifier[]=folder
ClearCacheMethod[]
ClearCacheMethod[]=object
AdditionalObjectIDs[]
AdditionalObjectIDs[]=2
AdditionalObjectIDs[]=3
AdditionalObjectIDs[]=4

The VIEW/FULL of the objects 2,3,4 show the first 3 products of the Promotions. So if I change the products I want to invalidate the cache and rebuilt the view/full of each one of the objects 2,3,4. For this and because i'm smart I used smart cache, but i fell like a donkey because I could manage to make work. can anybody help me?

Tuesday 24 June 2008 3:38:27 pm

My problem is that I thought that changing the object priority would trigger the smartcache....and it does't, but editig and publishing will trigger te smart cache

Is there a way of forcing the cache to be rebuilt with the priority?

PiR

Friday 06 March 2009 4:45:46 pm

Here's the solution!
I had the same problem on eZ publish 4.0.3 and after many attempts, I solved the problem by enabling the ViewCaching in the admin siteaccess.

in <i>EZROOT</i>/settings/siteaccess/<i>SITE_ADMIN</i>/site.ini.append.php

[ContentSettings]
ViewCaching=enabled

Thursday 28 May 2009 1:53:38 am

I'm having a problem with smartcache using ez 4.01.

I have a feedback form, a custom class (50) which accumulates objects in the 'collected information' section.

I have a folder which lists the content of the collected information (node 589) , but I can't get smartcache to clear when an object is added to or deleted from the collection. If I disable smartcache (for the 'site' siteaccess) it works fine when an item is added.

I've tried settings like:

[ruperts_blog_contact_form]
DependentClassIdentifier[]
DependentClassIdentifier[]=folder
ClearCacheMethod[]
ClearCacheMethod[]=object
ClearCacheMethod[]=keyword
ObjectFilter[]
ObjectFilter[]=50

But nothing seems to work. Can anyone help?

Modified on Thursday 28 May 2009 2:17:55 am by paul bolger

expandshrink

You must be logged in to post messages in this topic!

36 542 Users on board!

Forums menu

Proudly Developed with from